З 1 липня 2015 року анульовується ліцензія ПАТ «Чернівцігаз» на постачання газу споживачам

З 1 липня поточного року постачання газу споживачам Чернівецької області здійснюватиме новий гарантований постачальник – ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ». Ліцензія ПАТ «Чернівцігаз» на постачання природного газу анулюється у зв’язку із набуттям чинності нового Закону України «Про ринок природного газу», що розмежовує функції постачання та розподілу блакитного палива. Відтепер підприємство забезпечуватиме лише транспортування газу розподільними мережами. Про це повідомляє прес-служба ПАТ \”Чернівцігаз\”.

Прийнятий 9 квітня 2015 року Закону України «Про ринок природного газу», що спрямований на імплементацію актів європейського законодавства у сфері енергетики, вимагає розмежування функцій постачання та розподілу природного газу. У зв’язку із набуттям чинності даного закону, ПАТ «Чернівцігаз» прийняло рішення про продовження своєї діяльності у якості газорозподільного підприємства. Відтак, з 1 липня 2015 року ліцензія ПАТ «Чернівцігаз» на постачання газу за регульованим тарифом споживачам Чернівецької області анульовується.

Новим гарантованим постачальником природного газу на території Чернівецької області з 1 липня 2015 року є ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ». Підприємство отримало ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом з 01.07.2015 року (постанова НКРЕКП від 28.05.2015р. № 1641) усім категоріям споживачів, крім підприємств теплоенергетики.

У зв’язку із зміною постачальника всім побутовим споживачам, які бажають і надалі отримувати газ до своїх осель, необхідно укласти новий договір про надання послуг з газопостачання з ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ». З переліком документів, які потрібні для оформлення нового договору, можна ознайомитись на корпоративному сайті ПАТ «Чернівцігаз» cv.104.ua або звернувшись до контакт-центру за телефоном 0372 931 904.

ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,73 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 440 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 226 тисяч сімей Чернівецької області та 4,2 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2014 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 32,661 млн. грн.

peredplata