Буковинські митники упередили 805 спроб порушити митне законодавство

Таку кількість справ про порушення митних правил на загальну суму понад 7,0 млн. грн. зафіксували митники Буковини впродовж першого півріччя 2015 року. Предмети правопорушень вартістю більше 5,9 млн. грн. були вилучені. Про це повідомив начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор.

Микола Салагор також відмітив, що в зоні діяльності очолюваної митниці найбільш численними є встановлені правопорушення за фактами контрабанди тютюнових виробів – 386 випадків на суму понад 3,9 млн. грн. або 287031 пачок. Друге місце посідають лікарські засоби – 107 справ та значно менше горілчаних виробів – 33.

З початку року буковинські митники до правоохоронних органів Чернівецької області направили 15 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, торік за перше півріччя лише 9. Серед цих справ найрезонансніші – це незаконне переміщення з приховуванням від митного контролю колекції монет Російської Імперії періоду 1736-1925р.р., холодної зброї, незаконного переміщення поза митним контролем значної партії тютюнових виробів та спиртовмісної рідини.

peredplata