ДФС Буковини: правила здійснення готівкових розрахунків під посиленою увагою

Податківці Буковини впродовж першого півріччя нинішнього року здійснили 81 фактичну перевірку представників бізнесу, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі громадського харчування та послуг.

Серед операцій, що підлягали перевірці – це дотримання порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

У рамках цих перевірок податкові контролери встановили численні факти порушення бізнесменами касової дисципліни, проведення готівкових розрахунків без застосування РРО та невидача покупцям касових чеків, неповне і несвоєчасне оприбуткування готівки. Також, мали місце випадки недотримання правил продажу підакцизних товарів.

Сума застосованих фінансових санкцій до порушників законодавства за цей період перевищила 0,5 млн. грн.

Довідка:

На початок липня 2015 року в фіскальних органах Буковини зареєстровано 3772 реєстраторів розрахункових операцій та 4400 книг обліку розрахункових операцій на господарський об’єкт, що належать 2627 платникам податків.

peredplata