Столиця Буковини отримала до казни більше 300 мільйонів податків

Впродовж першого півріччя цього року чернівецькі платники до місцевого бюджету сплатили 307,2 млн. грн. податків і зборів, що на 40,3 млн. грн. більше, аніж у минулому році.
Один із найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого протягом шести місяців надійшло 167 млн. гривень, що становить 54,4 відс. від загальних надходжень.
Суттєвими джерелами наповнення місцевої скарбниці є плата за землю, що додала до бюджету 46,6 млн. грн., акциз з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 40,6 млн. грн. та єдиний податок – 36,6 млн. грн.
Надходження до місцевих бюджетів збільшились за рахунок змін до Бюджетного та Податкового кодексів України, які були прийняті Верховною Радою України у грудні 2014 року. Зокрема, ними передбачено впровадження акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів, розширення бази оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, введення оподаткування розкішних авто тощо.
Але не менш важливу роль у зростанні надходжень відіграє й фінансова відповідальність бізнесу, який, у такий економічно непростий час, чесно та в повному обсязі наповнює бюджет.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata