Підприємствам Буковини розстрочено майже 3,2 млн.грн. податкових зобов’язань

Про це повідомили у відділі погашення заборгованостей Головного управління ДФС у чернівецькій області та роз’яснили, що відповідно норм до Податкового кодексу України органи ДФС мають право надавати відстрочення та розстрочення грошових зобов\’язань або податкового боргу, а також приймати рішення про списання безнадійного боргу в порядку, передбаченому законом.

З початку року органами ДФС Буковини укладено 11 договорів із платниками податків про розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу на загальну суму 3,2 млн.грн. З урахування сплачених розстрочених грошових зобов’язань за рішенням судів до бюджету з початку року надійшло 3,5 млн.грн. За користування розстроченням (відстроченням) грошових зобов\’язань платниками сплачено проценти в сумі 0,07 млн.грн.

Підставою для розстрочення грошових зобов\’язань або податкового боргу платника податків є надання ним достатніх доказів існування обставин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу такого платника податків, а також економічного обґрунтування, яке свідчить про можливість погашення грошових зобов\’язань та податкового боргу та/або збільшення податкових надходжень до відповідного бюджету внаслідок застосування режиму розстрочення, протягом якого відбудуться зміни політики управління виробництвом чи збутом такого платника податків.

Також, у відомстві інформують, що завдяки зусиллям податківців Чернівецької області за шість місяців нинішнього року погашено майже 27 млн.грн. податкового боргу.

peredplata