Задля збільшення надходжень податків до бюджету Громадська Рада фіскальної служби Буковини ініціює акцію «Отримуй касові чеки при придбанні товарів»

Підсумки декларування своїх доходів буковинцями за 2014рік та роботи Головного управління ДФС у Чернівецькій області, спрямованої на боротьбу із податковими та митними правопорушеннями, підбито на засіданні Громадської Ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області 16 липня, участь у якому взяв очільник фіскальної служби регіону Михайло Сеничак.

Відкриваючи засідання, голова Громадської Ради Василь Макух звернув увагу присутніх на необхідності пожвавлення роботи зі створення робочих комісії Ради. Зокрема, закликав провести установчі засідання груп, на яких обрати голів та визначити основні завдання.

У свою чергу заступник начальника управління доходів і зборів фізичних осіб Сергій Кішкан детально ознайомив учасників засідання із процедурою декларування доходів фізичних осіб та поінформував про надходження відповідного податку до місцевих бюджетів області у 2014 році. Також посадовець висвітлив низку проблемних питання, одне з яких – запровадження електронного декларування.

Долучаючись до дискусії, з питань декларування, Михайло Сеничак закликав учасників засідання напрацювати законодавче обґрунтування та звернутися до Громадської ради при Державній фіскальній службі України з ініціативою щодо переведення процедури декларування майна і доходів особами, уповноваженими на виконання функцій держави (державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування), із паперового у електронний формат. На його думку, це дозволило би оптимізувати роботу структурних підрозділів, відповідальних за перевірку декларацій.

Також, учасники засідання жваво обговорювали інформацію начальника управління податкового та митного аудиту Володимира Мудрицького про результати аудиторських перевірок платників податків Буковини. Загалом виступаючий розповів про суми донарахувань за актами перевірок та викриті схеми ухилення від сплати податків, що використовувалися місцевими «горе»-бізнесменами.

Головний податківець Буковини запропонував громадськості об’єднатися задля боротьби з протиправними діяннями підприємців, котрі відверто ігнорують сплату податків.

Ще Михайло Сеничак озвучив пропозицію щодо проведення символічної лотереї серед покупців, що отримали касові чеки при придбанні товарів та послуг, звернувши особливу увагу на необхідність отримання чеків при купівлі бензину та дизпалива. За його словами, це є головною передумовою надходження податків до місцевих бюджетів та збільшення надходжень до бюджету зокрема.

Не залишилось поза увагою серед присутніх і питання надання допомоги військовим Збройних Сил України.

У свою чергу представники громадських організацій, що входять до складу Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, більшістю голосів підтримали соціально значущі ініціативи та вирішили звернутися із відповідними клопотаннями до своїх столичних колег. Насамкінець члени Ради розглянули низку організаційних питань.

peredplata