Цьогоріч Держреєстр поповнили 4357 чернівчан

Впродовж першого півріччя цього року Державною податковою інспекцією у м. Чернівцях видано 4357 реєстраційних номерів облікової картки платника податків (ідентифікаційних кодів), що на 447 більше, аніж минулого року.

Однак, певна категорія громадян, зокрема через свої релігійні та інші переконання, відмовляється від присвоєння їм номера облікової картки платника податків. Цього року право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта отримали 137 мешканців обласного центру, що на 29 менше, аніж було минулого року. Облік таких громадян ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по-батькові, серією та номером паспорта.
Нагадуємо, що відповідно п.70.10 статті 70 Податкового кодексу України на прохання фізичної особи до його паспорта (сьома, восьма або дев\’ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру. Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному Реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.

Облікові картки фізичних осіб віком до шістнадцяти років або неповнолітніх осіб, які ще не отримали паспорта, подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Шановні чернівчани, у разі виникнення розбіжностей чи питань щодо облікової картки, звертайтесь до Центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м. Чернівцях (вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№105).

peredplata