Буковинському бізнесу відшкодовано в автоматичному режимі 9,3 млн. грн. ПДВ

У Чернівецькій області з початку року податок на додану вартість відшкодовано в сумі майже 48,0 млн. грн., що на 16,0 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. З них грошовими коштами отримано майже 34,0 млн. грн. та 14,0 млн. грн. в рахунок майбутніх платежів.

Із загальної кількості заявників, в автоматичному режимі відшкодовано ПДВ 29 підприємствам, або 27,5 відсотків, що на 1,3 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

Тенденції відшкодувального процесу в області підтверджують, що суми заявленого бюджетного відшкодування ПДВ постійно зростають – 44,2 млн. грн. з початку 2015 року – проти 30,1 млн. грн. минулого року.

По факту порушення податкового законодавства, за напрямком «протидія незаконному відшкодуванню ПДВ», впродовж січня – червня 2015 року за матеріалами оперативного підрозділу зареєстровано 4 кримінальних провадження.

По фактах ухилення від сплати ПДВ протягом січня-червня 2015 року за оперативними матеріалами до ЄРДР внесено відомості про вчинення 8 кримінальних проваджень.

peredplata