Волонтери Буковини об’єдналися, аби разом протистояти системі

Волонтери  Буковини об’єдналися, аби разом  протистояти системі Про це вони заявили сьогодні на зустрічі з місцевими мас-медіа в Чернівцях у «Волонтерському центрі».
«Насправді ми завжди були єдині, – каже лікар-волонтер ГО «Дорогою добра» Ольга Кобевко. – Більшість з нас працює, допомагаючи українському війську, ще з часів Майдану. Ми знаємо, що коїться на фронті, які є потреби у бійців і, як лишень і чим можемо, допомагаємо захисникам нашої землі. Але зараз розпочався пресинг волонтерів: до прикладу, сьогодні у Харкові одного заарештували, були випадки побиття наших колег. До всього, в Україні розпочалася політична гра (підготовка до виборів до місцевих рад, авт..), у якій нас деякі політичні сили намагаються використати у власних цілях. Заявляємо, ми цього нікому не дозволяли і не дозволимо. Будь-яка провокація проти волонтерів буде жорстко присікатися. З нами об’єдналися багато організацій – «Козацька варта», «Правий сектор»…
На прес-конференції йшлося також про те, що волонтери вміють і надалі вирішуватимуть проблеми країни безкоштовно. Натомість політики, як правило, «вирішують» їх за певні кошти. Тому саме такі молоді, енергійні хлопці та дівчата, і мають прийти в політику.
Останніх півроку для волонтерів характеризуються як дуже складні: коштів насправді надходить надто мало, всі вже знесилені та матеріально «знекровлені».
ПРОблемою ж для захисників незалежності нашої держави залишається те, що їхні попередники, , демобілізуючись, забирають з собою і одяг (придбаний для них волонтерами), і техніку-оптику. Тому об’єднані волонтерські організації звертаються до них з закликом залишати все це тим, хто стане в стрій замість них. Адже ситуація на фронті залишається дуже напруженою, неспокійною. Воїнам, як і раніше, не вистачає навіть білизни, продуктів харчування, а надто – питної води, вітамінів.
«Ми об’єднуємося ще й тому, аби спільно заробити кошти та придбати хлопцям все, що їм потрібно, – каже волонтер Любов Кукурузяк. Проводимо спільні акції, які дають позитивні результати – на Петрівському ярмарку волонтерське об’єднання зібрало кошти, котрі підуть на ремонт 15-го корпусу психлікарні, де планується розміщення реабілітаційного центру для наших бійців. Для центру допомогу організував і Фонд Ольги Бурбак – надав цілу «фуру» гуманітарки – одяг, ліжка, деяке обладнання…»
Буковинці мусять пам’ятати, що допомагаючи через волонтерів нашим бійцям, вони допомагають гнати з рідної земної підступного ворога. Тому зупинятися, поки триває війна, не можна.

peredplata