Буковинські митники знову попередили спробу незаконного експорту деревини до Румунії

Буковинські митники знову попередили спробу незаконного експорту деревини до РумуніїСьогодні післяд полудня В пункті пропуску “Вадул-Сірет – Вікшани” митного поста “Вадул-Сірет” при здійсненні митниками огляду поданого до митного контролю товару – понад 55 м.куб. товару “деревина паливна вільхова (firewood fuel alder), не окорена, у вигляді колод, які містять по своїй довжині значне викривлення…”, розміщеного у залізничному вагоні, виявлено невідповідність інформації, що зазначалася у товаросупровідних документах. У залізничному вагоні, який прямував до Румунії, фактично знаходилися не зазначена у митній декларації та ТСД деревина паливна інших порід: осика (понад 26 м.куб.) та сосна (понад 29 м.куб.).

Таким чином, співробітником лісового господарства вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання документів, що містять неправдиві відомості щодо найменуваня товарів.
Зазначені дії мають ознаки ПМП, передбаченого ч.1 ст.483 МКУ, та, як зазначає перший заступник начальника митниці Ігор Добровольський, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.
Відповідно до складеного митниками протоколу про порушення митних правил лісоматеріали вилучено до рішення суду.

peredplata