Соціально-демографічні характеристики домогоcподарств області

З метою дослідження соціально-демографічних характеристик домогосподарств Головним управлінням статистики у Чернівецькій області у листопаді 2014 року було проведено опитування домогосподарств, які у 2015 році беруть участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.
За отриманими результатами кількість домогосподарств Чернівецької області складає 307,5 тисячі. У міських поселеннях проживають 44% домогосподарств (з них у м. Чернівцях – 31%), у сільській місцевості – 56%. В Україні налічується 15073,7 тис. домогосподарств. З них 67% мешкають у містах, 33% – у сільській місцевості. Слід відмітити, що Чернівецька область є самою малочисельною областю, на її долю приходиться лише 2% домогосподарств України.
Середній розмір домогосподарства в області становить 2,90 особи, в Україні в цілому – 2,59 особи. Найбільші за розміром домогосподарства проживають у Закарпатській області (3,48 особи), найменші – у Кіровоградській області (2,29 особи).
Найбільш поширеними (30%) в області залишаються домогосподарства з чотирьох і більше осіб. З трьох осіб складаються 29% домогосподарств, з двох – 27%, а майже кожне сьоме домогосподарство складається з однієї особи.

peredplata