Міський голова Олексій Каспрук застосував право вето, щоб не порушувати принцип рівного права чернівчан на отримання земельних ділянок

Міський голова Олексій Каспрук зупинив рішення сесії міської ради про надання дозволу двом громадянам М. та Г. на складання проекту відведення земельних ділянок на вул. Г.Хоткевича, орієнтовною площею 0,0800 га та 0,100 га, у власність за рахунок земель запасу міста для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Олексій Каспрук вважає, що це рішення не відповідає вимогам чинного законодавства та порушує права інших членів територіальної громади міста. Зокрема, цим рішенням був порушений принцип рівного права членів територіальної громади міста на отримання земельних ділянок за рахунок земель запасу.

Громадяни М. та Г. , які претендують на отримання земельних ділянок на вул. Г.Хоткевича у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку перебувають в обліку індивідуальних забудовників за №372 та № 819. Жодних документів, що підтверджують їх право на позачергове отримання земельної ділянки, ці громадяни не мають.

Окрім того, із графічних матеріалів місця розташування земельних ділянок по вул. Г. Хоткевича випливає, що дозвіл на складання проектів відведення земельних ділянок надано частково за рахунок земель, орендованих у міської ради, а частково за рахунок земель запасу міста. Звернуто також увагу, що строк дії договору оренди зазначеної земельної ділянки завершився 13 липня 2015 р. і орендарі вчасно із заявою про поновлення договору не звернулися, тому його дію у зв’язку із закінченням строку було припинено.

Повторно розглянути це питання та подолати чи залишити в силі вето міського голови депутати зможуть на позачерговій 67 сесії Чернівецької міської ради VІ скликання, яка скликається 07 серпня 2015 року о 10.00 годині в сесійній залі міської ради.

peredplata