Кому влітку платили найбільше. ТОП-10 зарплат липня

Липень — час відпусток і традиційно низької активності на ринку праці. Так, цього місяця на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна було розміщено стільки ж нових вакансій і резюме, скільки й попереднього місяця. Таким чином, на ринку запанувало традиційне літнє затишшя.
Найдинамічніше нові резюме розміщували пошукачі в Рівненській, Чернігівській, Одеській, Волинській і Житомирській області. Лідерами за кількістю нових вакансій були Київ, Чернігів, Херсон, Івано-Франківськ, Львів. Саме в цих містах спостерігалася найвища динаміка нових вакансій у порівняні з минулим місяцем. А загалом п’ятірка міст-лідерів за кількістю вакансій і резюме не змінилася: Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Львів. Щодо регіонів проведення АТО, то тут без змін. Дно падіння ринку фактично досягнуте, в Луганській області розміщують не більше 100 вакансій на місяць, а в Донецькій — не більше 300. При цьому більшість вакансій — це або мережеві пропозиції віддаленої роботи, або оголошення про переїзд (найчастіше до Росії).
Найбільшу кількість нових вакансій у порівнянні з червнем розмістили для банківських працівників, співробітників спорт. клубів та індустрії краси, маркетологів, бухгалтерів і фінансистів, журналістів. Найменш активно шукали нових співробітників у сфері будівництва, фармацевтики, логістики, а також робочий персонал і топ-менеджерів. У липні першими в рейтингу активності за пошуком роботи були юристи, маркетологи, спеціалісти в сфері туризму й адміністративні працівники. Саме вони розмістили максимальну кількість нових резюме у порівнянні з попереднім місяцем. Рейтинг проф. сфер за кількістю вакансій не змінюється: продажі, інформаційні технології, маркетинг, вакансії для молодих спеціалістів, вакансії для адміністративного персоналу.
ТОП-10 зарплат у Києві та регіонах
Рівень пропонованих зарплат у липні практично не змінювався у порівнянні з попередніми місяцями. Із зазначенням зарплат на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна опубліковано не більше 30% усіх вакансій. А лідерами високих зарплатних пропозицій, як і раніше, залишаються аутсорсингові ІТ-компанії, що пропонують своїм співробітникам високі зарплати з прив’язкою до долара, а також великі міжнародні компанії та гуманітарні проекти.
Зарплати у Києві
Професія Зарплата
1 Lead Game Designer 3000 USD
2 .NET розробник До 60 тис. грн
3 Web-програміст (PHP, javascript, HTML) До 2000 USD
4 Програміст С# До 2000 USD
5 Головний бухгалтер (міжнародна виробнича компанія) 30 тис. грн
6 Менеджер проекту (телекомунікації) Від 1500 USD
7 Senior Human Resources Assistant (проект ОБСЄ) 1176 EUR
8 Маркетолог (торгова мережа) 30 тис. грн
9 Спеціаліст із розвитку бізнесу (IT-продажі) Від 15 тис. грн
10 Копірайтер 12 тис. грн

ТОП-10 зарплат у регіонах
У липні в регіонах, як і в столиці, найвищі зарплати пропонували програмістам. Також на ринку є високооплачувані пропозиції для керівників, співробітників міжнародних проектів, спеціалістів із розвитку бізнесу і регіональних керівників філій великих компаній. Загалом рейтинг найвищих зарплат у регіонах практично не змінюється.
Професія Регіон Зарплата
Senior/Middle 3D Artist Харків 2 500-3 500 USD
Senior/Middle C++ Developer Харків 2 000-3 000 USD
Middle+ Drupal Developer Львів Від 2 000 USD
Magento PHP Developer – Full stack Миколаїв 1 000-2 000 USD
IOS Developer Дніпропетровськ Від 30 тис. грн
Директор виробничого підприємства (заводу) Дніпродзержинськ Від 25 тис. грн
Administrative/Finance Assistant (проект ОБСЄ) Маріуполь 988 EUR
Програміст PHP Херсон Від 20 тис грн.
Провідний спеціаліст із маркетингу (продажі) Харків Від 15 тис. грн
Керівник відділення банку Регіони України Від 10 тис. грн

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в липні 2015 року.

peredplata