Чернівчан закликають активніше долучатися до розробки концепції організації дорожнього руху в центральній частині міста

Чернівчан закликають активніше долучатися до розробки концепції організації дорожнього руху в центральній частині містаПерелік вулиць для організації одностороннього та двостороннього руху в центральній частині міста погодила постійна комісія з організації і безпеки дорожнього руху, яка працює при департаменті ЖКГ. Зазначений перелік запропонувала створена міським головою робоча група, що розробляє концепцію організації дорожнього руху в центральній частині міста. В її складі активно працюють представники громадськості,- повідомив громадський активіст Андрій Олійник.
Двосторонній рух пропонується дозволити на:
– Соборній площі – двостороння від перехрестя вулиць Нагірної – 29 Березня до вул. Героїв Майдану (вздовж буд.№5).
– вул. А.Міцкевича – двостороння від вул.І.Котляревського до вул.М.Ватутіна.
Односторонній рух буде встановлено на :
– Вул.Братів Руснаків – одностороння від вул.Першотравневої до вул.М.Кордуби.
– Вул.Братів Руснаків – одностороння від вул.Героїв Майдану до вул.Кордуби.
– Вул.І.Вільде – одностороння від Садової до вул. Братів Руснаків.
– Вул.Д.Загули – одностороння від вул.І.Вільде до вул.Героїв Майдану.
– Вул.М.Бахрушина – одностороння від вул.Героїв Майдану до вул.О.Поповича.
– Вул.Т.Шевченка – одностороння від вул.М.Кордуби до вул.О.Поповича.
– Вул.О.Поповича – одностороння від вул.Т.Шевченка до вул.О.Богомольця.
– Вул.І.Котляревського – одностороння від вул.Л.Українки до Театральної Площі.
– Вул.М.Грушевського – одностороння від вул.І.Котляревського до вул.М.Ватутіна.
– Вул.Ф.Шіллера – одностороння від вул.Лесі Українки до вул.І.Котляревського.
– Вул.М.Лисенка – одностороння від вул.Е.Штейнбарга до вул.Лесі Українки .- Вул.Й.Гете – одностороння від вул.Університетської до вул.М.Лисенка .
– Вул. Штейнберга – одностороння від вул. М.Лисенка до вул. Університетської
– Вул.М.Заньковецької – одностороння від вул.28 Червня до вул.Головної.
– Вул. Запорізька – одностороння від вул. Сторожинецької до вул. З.Космодем’янської.
– Вул. Ентузіастів – одностороння від вул. Головної до пров. Ентузіастів.
Окрім того, пропонується внести наступні зміни в роботу світлофорних об’єктів:
– Вул. Головна – вул. Руська: встановлення стрілки зеленого кольору на табличці для повороту направо в напрямок вул. Університетьскої від вул. Головної по напрямку руху до центру.
– Вул. Головна – вул. Кафедральна: встановлення стрілки зеленого кольору на табличці.
– Вул. Руська – вул. Л.Кобилиці: встановлення додаткової секції світлофору, для зручності правого повороту автомобілів, які їдуть з вул. Л.Кобилиці на вул. Руську.
– Вул. Головна – вул. Садова: встановлення стрілки зеленого кольору на табличці для повороту направо на вул. Садову автомобілів, які їдуть по вул. Головній по напрямку від центру.
– Вул. Садова – вул. Ю.Федьковича: встановлення додаткової секції світлофору для дублювання сигналів з лівого боку дороги для автомобілів, які їдуть вул. Садовою до вул. Головної.
Відповідно до зазначених обмежень буде змінено розташування дорожніх знаків в центральній частині міста. Зокрема, на односторонніх вулицях буде запропоновано дозволити паркування автомобілів з обох боків проїжджої частини, на центральних вулицях буде пропонуватися дозволити паркування з однієї зі сторін догори, але ці сторони маючи чергуватися, щоб дозволити паркування автомобілістам, які їдуть цими вулицями в різних напрямках без необхідності паркування на зустрічному узбіччі. Такі зміни покликані позитивно вплинути на безпеку дорожнього руху загалом.
Зміни до схеми організації дорожнього руху в центральній частині міста покликані створити такі умови, коли чернівчани та гості міста зможуть припарковувати свої автомобілі без порушень правил. Окрім того, буде посилена значимість знаків заборони паркування – паркування в зоні їх дії буде створювати вагомі незручності в дорожньому русі та затори на дорогах.
Чернівчан закликають активніше долучатися до розробки концепції організації дорожнього руху в центрі міста та надавати пропозиції з покращання дорожнього руху, пішохідної інфраструктури, системи паркування і до громадської приймальні міської ради, безпосередньо департамент ЖКГ або ж розміщати в групі «Чернівчани» у соціальній мережі Facebook.

peredplata