Громаді Чернівців повернули земельну ділянку вартістю понад 300 тисяч гривень

Громаді Чернівців повернули земельну ділянку вартістю понад 300 тисяч гривеньГосподарський суд Чернівецької області підтримав принципову позицію прокурора м. Чернівці та скасував рішення міської ради за яким фізичній особі підприємцю незаконно надали земельну ділянку по вул. П.Кільцева,5 вартістю понад 300 тисяч гривень.
Нагадаємо, що в квітні поточного року прокурор міста Чернівці звертався до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати п. 1 рішення 28 сесії VII скликання Чернівецької міської ради “Про встановлення меж земельних сервітутів на земельні ділянки та внесення змін до окремих рішень з цих питань” та визнати недійсним договір земельного сервітуту № 76 від 25.10.2012, укладений між ФОП та Чернівецькою міською радою згідно з яким фізичній особі-підприємцю для обслуговування тролейбусної зупинки в комплексі з торговим павільйоном незаконно надано земельну ділянку площею 0,0252 га.
Підставою звернення до суду стало порушення вимог ст. 401, 404 Цивільного кодексу України.
У даному випадку ФОП отримав земельну ділянку на підставі договору земельного сервітуту для здійснення комерційної діяльності, що суперечить вимогам ст. 99 Земельного кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata