На Буковині затримали інтернет-шахрая

На Буковині затримали  інтернет-шахраяШахрай розміщував на популярному порталі в мережі Інтернет фіктивні оголошення про купівлю-продаж товару. Довірливі покупці гроші перераховували, а от замовлене, звісно ж не отримували. За такою схемою йому вдалося виманити у чотирьох громадян з різних областей України понад 5 тисяч гривень. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Шахрайську схему зловмисника викрили працівники відділу по боротьбі із кіберзлочинністю УМВС України в Чернівецькій області. 28-річний мешканець Новоселицького району через мережу Інтернет «продавав» комплектуючі до персональних комп’ютерів, принтерів, мультимедійні приставки до телевізорів тощо.

Для отримання грошей від покупців, молодик використовував банківську картку своєї родички. Гроші, які перераховували довірливі покупці, одразу знімав в банкоматах міста Чернівці. Зловмиснику вдалося ошукати жителів Львова, Кривого рогу, Києва та Дніпропетровська. Загалом, потерпілі перерахували за «липовий» товар понад 5 тисяч гривень.

Слідчі УМВС України в Чернівецькій області оголосили буковинцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

peredplata