Німці допоможуть буковинцям постраждалим у зоні АТО

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з делегаціями з департаменту Майєнн Франції та округу Швабія Німеччини, які відвідали Чернівці в рамках міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи».

Михайло Гайничеру щиро привітав наших партнерів по проекту та побажав їм приємного перебування на буковинській землі. Він також зауважив, що в об’єднаній Європі будуть дві столиці Буковини – Чернівці та Сучава, яка в цьому році була господаркою турніру. Михайло Гайничеру також наголосив, що в Чернівецькій області переважна кількість населення підтримує ідею Асоціації України з ЄС та повноправного членства нашої держави в Євросоюзі. «Ми розуміємо, якою мірою ці очікування на сьогодні є завищеними, але прагнемо, щоб це відбулось», – підкреслив голова облради.

Учасники зустрічі обговорили деякі аспекти можливого поглиблення співпраці між нашими регіонами. Зокрема, керівник Швабського повіту Юрген Райхерт висловив стурбованість ситуацією на Сході України та запропонував допомогу людям, які постраждали в результатів військових дій. Ця пропозиція була з вдячністю прийнята чернівецькою стороною, конкретні практичні кроки для її реалізації будуть розроблятись у робочому порядку. Про це повідомили у прес-службі облради.

peredplata