За «нелегалів» податкові аудитори донарахували понад 1,1 млн. грн.

Про це інформують фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області та зазначають, що ігнорування вимог діючого податкового законодавства працедавцями регіону призвело до застосування штрафних санкцій.

Так, з початку 2015 року аудитори фіскальної служби перевірили 49 підприємств та фізичних осіб – підприємців. У 38 з яких встановлені порушення закону при виплаті заробітної плати та нарахуванні податків. За наслідками перевірок додатково нараховано до сплати 0,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,2 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування.

Також, впродовж січня – липня цього року проведеними заходами щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без належного оформлення трудових відносин та відповідного оподаткування, на Буковині легалізовано 439 «тіньових» робітників.

У фіскальному відомстві Буковини наголошують, легалізація заробітної плати являється одним із важливих і пріоритетних завдань, яке знаходиться у них на постійному контролі. Відтак, роботодавцям варто більш відповідальніше підходити до цього питання та не порушувати законодавство, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Також, слід не забувати, що виплата нелегальної заробітної плати передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність та впливає на наповнення дохідної частини бюджету.

peredplata