За сім місяців митницею Буковини оформлено 24044 митних декларацій

Впродовж січня-липня 2015 року 92,5 відсотки усіх митних декларацій, а це 22253 декларацій, оформлено в електронному вигляді. За аналогічний період минулого року фахівцями митниці оформлено 19956 таких митних декларацій, що склало 91,0 відсоток від загальної кількості оформлених. Про це повідомили у Чернівецькій митниці ДФС.
Фахівці Чернівецької митниці розяснюють, що електронна митна декларація це сервіс, який максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати суб’єктам господарської діяльності під час здійснення ними зовнішньоекономічних операцій.
Згідно з Митним кодексом України митну декларацію можна подавати в письмовому та електронному вигляді. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.
Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів у встановлених законом випадках. Митна декларація та інші документи, подання яких митним органам передбачено Митним кодексом України, оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.

peredplata