На Буковині зареєстровано 8 тисяч безробітних

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець липня п.р. становила 8 тис. осіб, що на 2,9% менше, ніж на кінець червня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 79,8% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 4,4 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 55,6% від загальної кількості зареєстрованих безробітних. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за липень п.р. знизився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.

Середній розмір допомоги по безробіттю в липні п.р. збільшився на 9,5% і становив 1208,4 грн., що на 0,8% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1218 грн.).

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, на кінець липня п.р. становила 417 одиниць і збільшилася за місяць на 2,5%.

За сприяння державної служби зайнятості в липні п.р. було працевлаштовано 434 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 56,2% становили жінки, 41,5% – молодь у віці до 35 років.

peredplata