Цьогоріч на потреби армії чернівчани перерахували більше 30 млн. грн.

Протягом цього року чернівчани на потреби армії вже сплатили 30,2 млн. грн. «оборонного» податку. Фактичні надходження військового збору цього року вже на понад 2,0 мільйони гривень перевищують очікувані показники. Тобто, чернівецькі працедавці, а також податкові агенти, яких закон зобов’язує перераховувати визначені півтора відсотка з доходів фізичних осіб на потреби національної армії, досить відповідальні та сумлінні.
Розуміючи, в яких складних умовах відстоюють інтереси народу і держави українські воїни, платники податків столиці Буковини докладають максимум зусиль, щоб спрямувати належні кошти на зміцнення обороноздатності України.
Нагадаємо, що з вересня учасники АТО звільняються від сплати військового збору. Звертаємо увагу, що внесеними до законодавства змінами щодо оподаткування військовим збором, на період проведення Антитерористичної операції не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, співробітників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі у АТО.
Вказана норма викладена в Законі України від 18.06.2015 року № 548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у антитерористичній операції». Закон набув чинності 9 липня 2015 року та вводиться в дію через 2 місяці з дня набрання чинності.
Застосування пільги щодо оподаткування військовим збором можливо за умови підтвердження статусу учасників АТО, визначення яких здійснюється за порядком, розробленим Кабінетом Міністрів України, повідомляє сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata