В Чернівецькому Держкомземі гряде перевірка

Управління Держземагентства в Чернівецькій області продовжує «штормити». Як стало відомо журналістам порталу \”Платинова Буковина\” з власних джерел, Київ призначив перевірку діяльності керівництва місцевих органів земельних ресурсів. Комісія нібито приїде уже на наступному тижні. Офіційна мета ревізії наразі не відома, однак, швидше за все, її причину слід шукати в напрузі, яка склалась навколо призначення в.о. керівника Держземагентства в області Вадима Чувпила, точніше – його неузгодженість з місцевою владою, яка мала на цей пост власні «види» та відносить посаду до своєї квоти.

Ще в перший день появи нового земельщика на Буковині губернатор Олександр Фищук висловив публічне здуванння з приводу «деяких кадрових призначень» в земельних ресурсах регіону. Обурення його викликане тим, що нібито Вадим Чувпило не проходив процедуру узгодження з місцевою командою. Однак, враховуючи, що законодавство не вимагає узгодження кандитата на посаду першого заступника керівника земельних ресурсів, яку обійняв Чувпило, претензії до нього обумовлені іншим.

Так історично склалося, що головний земельщик регіону є представником команди губернатора або близьких до нього осіб. Чувпило ж не є чиєюсь креатурою – при його призначенні враховувались досвід роботи на аналогічних посадах, профільна освіта та знання.

Однак одні лише глибокі знання та досвід – цього недостатньо, щоб обійняти таку ласу посаду. Те, що противники цього призначення уже змусили Київ організувати перевірку місцевого Держземагентства, свідчить про те, що губернатор в високих кабінетах пожалівся на порушення його «прав».

Оскільки менше ніж за місяць, що Вадим Чувпило перебуває на посаді, просто не встигли б виникнути об’єктивні причини для візиту комісії, то її мета – знайти офіційний привід, щоб звільнити місце під «правильного» кандидата. Поки що навіть не відомо, чи такий уже є на прикметі – але принцип, що треба рахуватись з думкою місцевих керманичів і їм вирішувати, кого призначати, Києву донесений.

Можна лише поспівчувати Вадиму Чувпилу, який став заручником негласних правил розподілу посад в регіоні. В будь якому разі, буде дуже цікаво ознайомитись з результатами перевірки та особливо – з наслідками для керівного складу місцевого Держземагенства. Схоже, що чернівецька влада домоглася зняття «не свого» чиновника, пише \”Платинова Буковина\”

peredplata