Приховані від митного контролю сигарети – в паливному баці, паливо – у додатковій ємності

Цими вихідними співробітниками Чернівецької митниці ДФС в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” вилучено у порушника митних правил майже тисячу пачок прихованих від митного контролю сигарет “Marble” та транспортний засіб “VW PASSAT” на загальну суму понад 40 тис.грн.

Порушення митних правил виявлено за результатами проведеного митниками спільно з прикордонниками поглибленого догляду легковика, який рухався в сторону Румунії під керуванням громадянина України.

Частина сигарет була розміщена у порожнині правої частини передньої панелі салону автомобіля, інша – в середині паливного баку під багажним відділенням автівки. Подача ж самого палива до двигуна здійснювалась з додаткової ємності, розташованої біля двигуна транспортного засобу. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Відносно порушника співробітниками митниці складено протокол про ПМП.

peredplata