Тарифи на комуналку піднімуть до економічно обґрунтованих через 3 роки

Тарифи на комуналку піднімуть до економічно обґрунтованих через 3 рокиРівень доходів українців не дозволить привести тарифи на житлово–комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня раніше, ніж через три-чотири роки, вважає міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

\”Рівень доходів наших співгромадян не дозволяє в один момент підняти тарифи до економічно обґрунтованого рівня. За нашими підрахунками, для цього необхідно, принаймні, три-чотири роки. За цей період ми повинні досягти зростання рівня доходів населення, вирішити питання технічного переоснащення галузі і поступово вийти на рентабельну роботу комунальних підприємств\”, – говорить він.

За його словами, відповідно до світового досвіду, ключову роль в цьому може зіграти публічно-приватне партнерство, яке дозволить впровадити сучасні принципи управління сферою життєзабезпечення.

\”Обережне ставлення до участі у публічно-приватне партнерство в нашій країні з боку серйозних приватних операторів пов\’язано з недосконалістю нормативної бази, традиційно негативним ставленням суспільства до присутності приватного сектора в інфраструктурі, а також бюрократичними труднощами в реалізації проектів, що часто призводить до корупції і відштовхує операторів світового рівня\”, – додав А.Близнюк.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович доручав уряду розробити програму переходу до економічно обґрунтованим житлово–комунальні тарифи.
Джерело

peredplata