Рятувальники Буковини роз’яснюють громадянам правила безпеки

З початку року в Чернівецькій області виникло 617 пожеж, на яких загинуло 20 людей. Основними причинами виникнення пожеж і надалі залишається людський фактор: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електроустановок. Тому, з метою недопущення виникнення пожеж та задля нагадування громадянам правил безпеки, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу. Так, фахівці інженерно-інспекторського складу Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять профілактичні рейди, під час яких спілкуються з громадянами та нагадують їм про важливість дотримання правил безпеки. Лише за останній тиждень рятувальники провели рейд по 22 населених пунктах Чернівецької області, відвідавши понад 380 помешкань та поспілкувалися із близько 900 громадянами.
Наприклад, 26 серпня такі рейди були проведені в Заставнівському та Кіцманському районах Чернівецької області. У селах Товтри, Веренчанка, Кадубівці Заставнівського району та в самому місті Заставна рятувальники відвідали понад 70 житлових будинків, в яких проживають близько 135 громадян. Окрім цього, працівники Управління ДСНС провели рейд в селах Валява, Яблунівка Кіцманського району та в місті Кіцмань, в ході чого поспілкувалися із близько 90 людьми. Основну увагу рятувальники приділили малозабезпеченим громадянам, людям похилого віку та багатодітнім сім’ям. Краянам нагадали правила пожежної безпеки, яких потрібно щоденно дотримуватись в побуті та завдяки чому можна запобігти виникненню пожежі. Особливу увагу рятувальники приділили роз’ясненню основних правила безпеки, яких необхідно дотримуватись в житловому секторі. Окрім цього, працівники Управління ДСНС розповіли і небезпеку спалювання сухої трави. «Людям здається, що у разі загрози вони легко зможуть ліквідувати загорання сухої трави, однак вогонь за лічені хвилини може поширитися на значну площу і самотужки справитися з небезпекою людині вже не вдасться» – говорили рятувальники. Окрім проведення роз’яснювальної роботи, працівники Управління ДСНС вручили громадянам пам’ятки та листівки з правилами безпеки. Така робота проводитиметься у всіх районах Чернівецької області і надалі.
«Такою профілактичною роботою ми хочемо нагадати буковинцям, що запобігти виникненню пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки. Дотримання правил безпеки не вимагає жодних надзусиль, проте це допоможе зберегти майно та, що найважливіше, життя та здоров’я людей» – зазначив т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Роман Сушинський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata