У Чернівецькій області перебуває делегація Сенату Румунії

У Чернівецькій області перебуває делегація Сенату Румунії Голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрілись з делегацією Сенату Румунії, яка перебуває в Чернівецькій області. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та заступник голови ОДА Руслан Сенчук. Учасники зустрічі обговорили основні напрями співробітництва між Україною та Румунією, питання реалізації транскордонних проектів, організацію життєдіяльності румунської громади в Чернівецькій області. Члени румунського Сенату також висловили підтримку Україні та її якнайшвидшій інтеграції в ЄС.
Голова обласної ради розповів членам румунської делегації про реалізацію в Чернівецькій області двох великих транскордонних проектів, якими передбачено створення системи оповіщення про можливі паводки на річках Прут і Сірет та про будівництво двох пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні у Дяківцях Герцаївського району та Красноїльську Сторожинецького.
На репліку румунських сенаторів про те, що одного діючого сьогодні пункту пропуску недостатньо, Михайло Гайничеру нагадав про шість пунктів перетину кордону, які були відкриті у 90-х роках у результаті звернень керівництва Чернівецької області та Сучавського і Ботошанського повітів до Урядів своїх країн, та закриті румунською стороною у 2010 році для приведення їх у відповідність до вимог Шенгенської угоди, і досі їх робота не відновлена. Керівник обласної ради ще раз підкреслив доцільність будівництва у рамках реалізації нової програми ЄС «Україна-Румунія» доріг від нових пунктів пропуску на кордоні до Герци та до Красноїльська.

Джерело: Прес-служба обласної ради

peredplata