Буковина отримає додаткові кошти на ремонт доріг

Верховна Рада України ухвалила законопроект 2315а, згідно якого 50% від суми перевиконання надходжень митниці направлятимуться на ремонт доріг. Експеримент буде проведено в 2015-2016 рр. в чотирьох областях, серед яких є Чернівецька область, – повідомила народний депутат, голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

За відповідне рішення проголосували 234 народних депутата. Відповідно до тексту документу, запланована реконструкція дороги Н-10 «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига», яка проходить через Буковину і сьогодні знаходиться у вкрай поганому стані.

В першому варіанті законопроекту, внесеному на розгляд парламенту, Чернівецька область була відсутня, однак за наполяганням групи депутатів, в тому числі з міжфракційного об’єднання «Буковина», в текст були внесені відповідні зміни і експеримент поширили на Чернівецьку область.

Це другий проект об’єднання «Буковина», спрямований на покращення інфраструктури регіону. В цьому році за ініціативою парламентарів групи було виділено 700 млн. грн. на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону.

«Покращення інфраструктури регіону – одна з наших ключових завдань. Це точка зростання, необхідна умова для створення нових робочих місць і подолання бідності», – зазначила Оксана Продан.

peredplata