За січень-серпень 2015 року буковинці перерахували до державного бюджету майже 1 млрд. 341 млн. грн. єдиного соціального внеску

аку суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплатили з початку 2015 року до державної скарбниці працедавці та самозайняті особи Чернівеччини. Це на 40 млн. грн. більше прогнозованого показника та на 91 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином платники податків Буковини зробили свій внесок у забезпечення своєчасності соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення. Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Зокрема, тільки за серпень цього року надходження вказаного збору склали понад 155 млн. грн., що на 10 млн. грн. більше, ніж у серпні 2014 року. Така позитивна динаміка є свідченням успішної реалізації податкової реформи на теренах області, спрямованої на зменшення податкового тиску на представників бізнесу з одного боку та підвищення рівня податкової культури платників з іншого.
Прикметним є й те, що кількість платників податків, які виконують умови застосування понижуючого коефіцієнту до ставки єдиного соціального внеску також постійно зростає. Так, якщо в лютому нинішнього року понижуючим коефіцієнтом змогли скористатися лише 4 платники, то у серпні ця цифра досягла уже 108.
На веб – порталі Державної фіскальної служби України працює сервіс „Реєстр страхувальників”. Усі платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та його клас професійного ризику виробництва.
Для отримання інформації з Реєстру страхувальників достатньо знати ім`я, прізвище та по батькові платника, його податковий номер або серію та номер паспорта.
Інформація з реєстру страхувальників оновлюється щодекадно до 1, 11, 21 числа кожного місяця. Скористатись сервісом можна за посиланням http://sfs.gov.ua/esv.

peredplata