Судовий збір відтепер можна сплачувати онлайн

З 1 вересня 2015 року оплатити судовий збір можна в онлайн-режимі через сайт Судової влади без відвідування банківської установи.
Так, з 1 вересня 2015 року набирає чинності Закон \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору\”. Зазначеними змінами встановлено єдиний підхід до визначення ставок судового збору для судів загальної юрисдикції, зокрема, запроваджено диференціацію ставок судового збору за категоріями платників (фізичні особи, юридичні особи) з перенесенням більшого навантаження на юридичних осіб, зменшено кількість платників, що звільняються від сплати судового збору.
Як повідомляє прес-центр судової влади, з інформацією щодо змінених ставок судового збору можна ознайомитися на головній сторінці веб-порталу судової влади України в розділі \”Судовий збір\” після обрання відповідного суду.
Крім того, вилучено норму щодо обов’язкової сплати судового збору виключно через установи банків чи відділення зв’язку, що дозволяє платнику судового збору використовувати більш зручний для нього спосіб сплати судового збору, у тому числі через онлайн системи, банкомати для приймання платежів, Інтернет – банкінг тощо.
Сплатити судовий збір в онлайн-режимі можна за наступним посиланням, або на court.gov.ua, про це повідомляє провідний спеціаліст відділу Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata