У Сокирянській виправній колонії № 67 відбулися змагання з кінології

Нещодавно на базі Сокирянської виправної колонії відділу ДПтС України в Чернівецькій області (№67) відбулися змагання зі службового багатоборства серед інспекторів – кінологів установ виконання покарань краю. Про це повідомляє прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області.
Під час змагань всі учасники зі своїми службовими собаками виконували комплекс вправ загальної та спеціальної підготовки і долали смугу перешкод на спеціально облаштованому майданчику.
Спочатку конкурсна комісія оцінювала вміння собаки виконувати основні команди та здатність дресирувальника керувати нею, зокрема інспектори-кінологи повинні були продемонстрували глядачам ходіння поруч та управління собакою на відстані за допомогою голосу та жестів.
На другому етапі змагання службові собаки демонстрували рівень підготовки у виявленні і затриманні злочинця по його слідах, виборі речі, пошуку стріляних гільз, обшуку місцевості, а також захисту молодшого інспектора-кінолога від нападу зловмисника. При цьому, також враховувалась реакція тварин на звуки пострілів, які не повинні були їх злякати.
Під час подолання смуги перешкод собаки, а за ними й кінологи, перестрибували через бар’єри і ями, бігали по дерев’яній колоді та кількаметровій металевій драбині. Подолати все це треба було якнайшвидше, адже норматив, окрім кількісного і якісного показників виконання, включав ще й часовий.
За результатами змагань перемогу здобув інспектор-кінолог Сокирянської виправної колонії № 67 Олянський Микола Миколайович .
«Проведення змагань з кінології є одним з найважливіших методів підвищення професійної майстерності інспекторів-кінологів так, як службові собаки використовуються для патрулювання внутрішніх заборонених зон установи, конвоювання засуджених, догляду транспортних засобів на КПП, пошуку і виявлення наркотичних і психотропних речовин, беруть участь у режимно-профілактичних заходах а також розшуку і затриманні правопорушників».- зазначив начальник Сокирянської ВК № 67 полковник внутрішньої служби Геннадій Мартинюк.

peredplata