На Буковині партії дарують книжки, сайти та фінансово допомагають виборцям

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА фіксує випадки надання подарунків, безкоштовних послуг, фінансової підтримки представниками місцевих осередків політичних партій напередодні виборів.

Зокрема, 1 вересня на урочистій лінійці з нагоди Дня знань першокласникам Заставнівської гімназії та ЗОШ І-ІІІ ступенів активісти місцевого осередку ВО «Батьківщина» подарували книжки. (Світлина з сайту http://bnbnews.com.ua/)

На Буковині партії дарують книжки, сайти та фінансово допомагають виборцям

6 вересня в приміщенні районного будинку культури міста Новоселиці під час відкриття обласних сільських спортивних ігор претендент на кандидата в депутати Чернівецької обласної ради від \”Самопомочі\” Георгій Мазурашу на сцені перед глядачами презентував сертифікат на безкоштовне створення та обслуговування сайту «Спортивна Новоселиччина». Цим сертифікатом засвідчувалося, що інформаційне агентство «Новоселеччина» за підтримки Ініціативної групи «Самопоміч-Новоселиця» зобов’язуються створити і прийняти на безоплатне обслуговування та адміністрування інформаційний сайт «Спортивна Новоселиччина». (Світлина з сайту «Район-Інфо»)

ВІДЕО http://bit.ly/1UAN9h5

Раніше в селі Мамалига Новоселицького району за підтримки претендента на кандидата в депутата від «Самопомочі» Олега Мельничука та голови села Мамалига Аркадія Шови відбувся концерт народного артиста Віктора Павліка. (ВІДЕО http://bit.ly/1LbkD0D, http://bit.ly/1hL3Gmc)

7 вересня на порталі «Букінфо» було розміщену інформацію про те, що представники Чернівецької міської організації політичної партії «Авто-майдан» вирішили частково допомогти з фінансуванням ремонтних робіт багатодітному учаснику АТО. Зокрема, в повідомленні йдеться: «Анатолій Гелюк розрахував кількість необхідного матеріалу, та порахував, що на це потрібно 5-6 тис. грн., (для закупівлі 5 кубів бетону), і готовий власними силами провести необхідні роботи для того, аби перекрити доступ стічним водам. Автомайданівці вирішили частково допомогти фінансуванням, та взяли цю справу під контроль». (Світлина з сайту «Букінфо»)

Нагадаємо, що згідно з постановою Центральної виборчої комісії 5 вересня розпочався виборчий процес чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Згідно закону «Про місцеві вибори», ст. 54, п. 2 закону «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

ОПОРА наголошує, що згідно до ч. 4 ст. 60 Закону «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Детальніше:
Координатор виборчих програм Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА
Тарас Прокоп, тел. +380954900504, prokoptar@gmail.com
Надія Вірна, тел. +380502104847, virna@opora.org.ua

Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata