На Буковині податківці легалізували 489 найманих працівників

У Головному фіскальному відомстві Чернівецької області повідомляють, завдяки податківцям, які постійно проводять заходи спрямовані на легалізацію ринку праці з початку нинішнього року узаконено трудові права саме такої кількості «сірих» наймитів.

Відтак, за вказаний період податківцями області проведено 55 перевірок підприємств та фізичних осіб – підприємців з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати з обов’язковою сплатою податку на доходи фізичних осіб, а також виявлення необлікованих та прихованих доходів громадян.

З них, у 71 відсотка від перевірених роботодавців встановлено порушення податкових правил при виплаті заробітної плати. Як результат – «тіньовикам» донараховано 981,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 172,0 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Також, на теренах області впродовж січня – серпня цього року податківцями спільно з органами місцевої влади проведено 43 перевірки по виявленню роботодавців, які виплачують зарплату у конвертах.

За наслідками перевірок, донараховано податку на доходи фізичних осіб 134,2 тис. грн. та складено 43 протоколи про адміністративні правопорушення.

У відомстві наголошують, що перевірки малого та середнього бізнесу податківці проводять лише у передбачених законом випадках. Якщо підприємство має статус ризикового, у разі надходження скарг чи за заявою самого підприємства. Також нагадують, що отримання зарплатні в конвертах і нелегальне працевлаштування може стати підставою для проведення перевірки.

peredplata