ДФС Буковини: платники запитують – податківці відповідають

З якого звітного періоду платники єдиного податку групи 4 — сільгосптоваровиробники застосовують нову форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи?

Відповідно абз.2 п.46.6 ст.46 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненням до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

З огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку четвертої групи є календарний рік, то форма податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи – сільськогосподарські товаровиробники буде використовуватись за 2015 рік у 2016 році.

Разом з тим, платникам єдиного податку четвертої групи необхідно врахувати вимоги листа ДФС України від 02.09.2015 р. №32589 згідно якого запропоновано подати уточнюючі податкові декларації з фіксованого сільськогосподарського податку на 2015 рік (усіх декларацій, поданих у 215 році) із заповненням розділу «нараховано до зменшення податкового зобов’язання», що унеможливить виникнення штучного податкового боргу та умовно нарахованих штрафних санкцій, а також подати «звітну» декларацію платника єдиного єдиного податку четвертої групи на 2015 рік з формою, затвердженою наказом №578. Граничний термін подання декларацій платника єдиного податку четвертої групи – 10.10.2015р.

peredplata