Податкова «он – лайн» звітність користується перевагами серед буковинського бізнесу

Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та відзначають, платники податків регіону все більше переконуються в перевагах подання звітності засобами E-mail.

Відтак, цьогоріч за результатами подання звітності до контролюючих органів в електронному вигляді з окремих податків результат сягає 100 відсоткового рівня. В області це всі платники податку на додану вартість.

Так, майже 76 відсотків реалізаторів підакцизних товарів подали свою звітність з акцизного збору через Інтернет. Кількість платників податку на прибуток, що звітують через мережу Інтернет складає майже 77 відсотків.

Щодо подання звітності в електронному вигляді то більш прогрессивні юридичні особи. Майже 82 відсотки звітності надходить від них засобами телекомунікаційного зв’язку. Тоді як фізичних осіб – підприємців користуються Інтернетом для подання звітності лише 57 відсотків.

Фахівці ДФС в області нагадують, для подання звітності в електронному вигляді платникам податків необхідно отримати електронні ключі цифрового підпису та мати підключений до Інтернету комп’ютер.

Електронні ключі безкоштовно видаються Акредитованим центром сертифікації ключів. Буковинці можуть отримати ці ключі у відділі реєстрації ключів Управління (Центру) сертифікації ключів ІДД ДФС, який діє при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 «А» кабінет №110.

peredplata