У Чернівецькій області у серпні використано 6 млн. кубів газу, 3.4 тис. т вугілля

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності протягом серпня п.р. використано 6,2 млн.м3 газу природного, палива дизельного – 3,4 тис.т, вугілля кам’яного – 1,3 тис.т та бензину моторного – 0,6 тис.т.

У порівнянні з серпнем минулого року зменшились обсяги споживання бензину моторного на 15,3%, газу природного – на 14,4%, газойлів (палива дизельного) – на 8,0% та вугілля кам’яного – на 5,9%. У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 51,5%, на паливо дизельне припадало 34,9%, на вугілля кам\’яне – 7,3% та на бензин моторний – 6,1%.

Крім того, населенню через мережу АЗС реалізовано бензину моторного – 3,9 тис.т та газойлів (палива дизельного) – 4,9 тис.т.

Основними споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти залишаються підприємства та організації м.Чернівців (74,9% від загальнообласного обсягу).

Станом на 1 вересня п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області включаючи залишки на АЗС склали: вугілля кам’яного – 5,9 тис.т, дизельного пального – 3,8 тис.т, бензину моторного – 2,9 тис.т та мазутів топкових важких– 0,1 тис.т.

peredplata