50% суми перевиконання індикативних показників Чернівецькою митницею буде спрямовано на ремонт дороги державного значення “Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига”

З 1 вересня 2015 року запроваджується експеримент зі спрямування 50% суми перевиконання індикативних показників Чернівецькою митницею на ремонт дороги державного значення “Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига”

Чернівецька митниця ДФС другий рік поспіль перевиконує доведені до митниці планові завдання. Упродовж восьми місяців поточного року Чернівецькою митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України понад 900 млн.грн., що на майже 119% більше від доведеного до митниці показника.

Очільник митниці Микола Салагор наголошує на тому, що тенденція до перевиконання доведених до митниці показників надходжень несе позитивний зміст для нашого регіону, адже, відповідно до Закону України від 03.09.2015 №666-VIII “Про внесення зміни до розділу VI \”Прикінцеві та перехідні положення\” Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення”, з 1 вересня поточного року запроваджується експеримент з фінансового забезпечення реалізації заходів, у т.ч. й з поточного ремонту автомобільної дороги загального користуваня державного значення Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига (на Кишинів).

Згідно із положеннями Закону, на період проведення експерименту до спеціального фонду бюджету Буковини будуть спрямовуватися 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції)), що справляються під час митного оформлення товарів на території Чернівецької області, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Керівник буковинської митниці Микола Михайлович зазначає: “Прийняття закону є надзвичайно важливим для визначених Законом областей, у т.ч. й для Буковини. Станом на 22 вересня до Державного бюджету України митницею перераховано понад 1 млрд. 32 млн.грн. Упродовж вересня – понад 132 млн.грн., що становить майже 99% виконання доведеного індикативного показника на місяць. І я впевнений у тому, що задля досягнення спільної мети наш колектив закумулює увесь свій професійний потенціал з метою збільшення надходжень до бюджету та подальшого спрямування додаткових бюджетних коштів на ремонт дороги”.

peredplata