В Чернівцях захисники тварин пікетували мерію

В Чернівцях захисники тварин пікетували меріюСьогодні будівлю міської ради пікетували активісти благодійної організації «Захист безпритульних тварин – не будь байдужим». Активісти вимагали від міської влади, щоб ті розповіли, куди було витрачено 300 тисяч євро, які надав Євросоюз на будівництво притулку для тварин і на їх стерилізацію.

«Півроку пройшло, а нам все одно усе доводиться робити за власний кошт, – каже керівник благодійної організації Анжела Косован. – Звели два поверхи притулку, зараз його утеплюють, хоча на будівлі немає ні покрівлі, ні вікон».

Також активісти вимагають, щоб були звільнені троє співробітників підприємства «Черновціспецкомунтранс», які, за їхніми словами, на приватній території забили до смерті трьох собак.

«Тварин продовжують бездумно вбивати: ми стерилізуємо їх, витрачаємо свої кошти і час, – а

потім ці собачки зникають, – каже Анжела Косован. – Ми любимо тварин, але робимо роботу також для тих, хто їх не любить. Адже стерилізовані тварини не збираються у зграї, вони не гуляють, контролюють свою територію, стають набагато спокійнішими. Ось приклад: в центрі повбивали місцевих собачок – і одразу ж з’явилися чужа зграя в десять собак. Тобто, ті три собачки, які були, стежили за своєю територію, і не дозволяли чужим забігати на неї».

Сьогодні ми писали про те, що до кінця цього року у Чернівцях запрацює стерилізаційний центр для тварин.

Джерело: 0372
Фото: Чернівецький промінь

peredplata