Кабмін ввів соціальну норму газу за низькою ціною

Кабмін ввів соціальну норму газу за низькою ціноюУряд України прийняв рішення про надання українцям соціальної норми в обсязі 200 куб. м газу за ціною 3600 грн. Про це в середу, 30 вересня, заявив прем\’єр-міністр України Арсеній Яценюк відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент НБН.

«Відповідно до повноважень, наданих законом, Кабінет міністрів України приймає рішення щодо надання всім громадянам України соціальної норми в обсязі 200 куб. м газу за ціною 3600 грн, що вдвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу », – повідомив пан Яценюк.

За його словами, різниця в ціні буде компенсована за рахунок коштів державного бюджету.

Як повідомляв НБН, з 1 квітня 2015 мінімальний тариф на газ для населення підвищені в 3,3 рази, до 3600 грн / тис куб. метрів. Така ціна буде діяти на обсяг до 200 куб. м на місяць і лише в опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня). Обсяг більше 200 куб. м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон, газ буде оплачуватися за ціною 7188 грн за 1 тис. куб. м.

Ціна газу, що використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, зросла з до 7188 грн за 1 тис. куб м. При відсутності лічильників населення платитиме за газ єдину ціну 7188 грн за 1 тис. куб. м.

peredplata