Плата за землю наповнила бюджети місцевих громад Чернівеччини на 123 млн. грн.

Згідно показників Головного управління ДФС Буковини, власники та орендарі земельних ділянок області у січні – вересні 2015 року сплатили до місцевих бюджетів таку суму земельного податку. Зокрема, майже 87 млн. грн. надійшло від юридичних осіб та 36,1 млн. грн. – від фізичних. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року перевищено на 23 млн. грн., або на 22,8 відсотки.

У відомстві відзначають, орендна плата за користування землею та земельний податок є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць області і становить 14,7% загальних надходжень місцевої казни.

Аналізуючи надходження впродовж 9 місяців 2015 року, фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області спостерігають, що у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року сплата земельного податку збільшилась на 27,5 млн. грн.

Також нагадують, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

У фіскальному відомстві відзначають, плата за землю не лише обов’язок перед державою, а також дієва підтримка соціально-економічного розвитку місцевих громад.

peredplata