Внаслідок негоди на Буковині знеструмлено 123 населених пункти

Внаслідок негоди на Буковині знеструмлено 123 населених пункти11 жовтня внаслідок погіршення погодних умов, опадів у вигляді дощу та мокрого снігу, на території Чернівецької області сталося знеструмлення 123 населених пунктів, з них 85 частково, знеструмлені 51 повітряна лінія електропередач, 745 трансформаторних підстанцій. Про це інформує прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, найбільше постраждав Хотинський район, в якому без електропостачання залишалися 19 населених пунктів. В Кіцманському та Сторожинецькому районі – 18, у Глибоцькому – 17, в Новоселицькому ¬– 16, у Вижницькому – 15, в Герцаївському – 9, в Заставнівському ¬– 8, в Путильському – 3. 11 жовтня ввечері пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснили 4 виїзди, з них 3 у Чернівцях та ще один в Заставнівському районі, щодо розпилювання дерев, які впали на проїжджу частину. Така робота продовжилася і наступного дня. Так, 12 жовтня вранці рятувальники проводили роботи по розпилюванню та прибиранню дерев в обласному центрі по вул. Сторожинецькій (дерево впало на проїжджу частину, чим ускладнило рух транспорту), по вул.. Головній (дерево впало на зупинку для громадського транспорту) та Криворізькій (дерево впало на подвір’я перед багатоповерхівкою), по вул. Комарова (дерева впали на територію перед багатоповерхівкою). Також такі роботи проводяться в Кіцманському районі та в смт. Глибока.

Для проведення відновлювальних робіт та наданню допомоги населенню спільно з «Чернівціобленерго» від Управління ДСНС України створено 4 робочі групи, з них 3 від Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 1 від 1-го Державного пожежно-рятувального загону у складі 4 одиниць техніки та 12 чоловік особового складу. Дані групи працюють на території обласного центру та Чернівецької області.

peredplata