Не задекларовані запчастини до вантажівок вилучено у пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет”

Запасні частини до транспортних засобів – ступиці, перемикачі поворотів, сайлентблоки, стакани повітряних подушок, дзеркала заднього виду та вставки до фар – усього понад 140 шт. запчастин до транспортних засобів вилучено вчора надвечір у пункті пропуску “Порубне”.
Не задекларовані та не пред’явлені до митного контролю предмети ПМП, які знаходились в речових ящиках під напівпричепом вантажного автомобіля без ознак приховування, виявлено надвечір 12 жовтня цього року співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками Чернівецького прикордонного загону при здійсненні огляду вантажівки, яка рухалась з Туреччини до України під керуванням водія однієї з транспортних фірм Одещини.
Таким чином, громадянин України не вказав в митній декларації точні відомості про товар, який підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України. Такі його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.
Вартість вилученого митниками на підставі протоколу про ПМП товару буде встановлено після проведення експертизи.

Додатково:
Відповідно до статті 472 Митного кодексу України недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов\’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, –
тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

peredplata