Буковинці більше не зможуть масово отримувати румунські паспорти

Буковинці більше не зможуть масово отримувати румунські паспортиЗа останні кілька місяців багато громадян України, що претендували на отримання громадянства сусідньої держави, отримали відмову, чому ж так відбувається?

Розглянемо першу найбільш глобальну причину. З початком військової мобілізації на території України з`явилося багато бажаючих виїхати за кордон. На території Буковини багато мешканців почали подавати документи на отримання Румунського паспорту. Такий ажіотаж змусив представників румунського посольства дещо підвищити вимоги до тих, хто намагається показати свою причетність до румунської національності.

Друга ж причина відмов – це напівлегальні візові контори, що виставляють себе професіоналами в галузі надання міграційних послуг. Зазвичай персонал цих «висококваліфікованих» компаній не має навіть вищої освіти, та не розбирається в тонкощах ведення такої документації. Звідси витікають помилки під час заповнення пакету документів, необхідно для подачі заяви на отримання громадянства.

І остання, проблема, яка раніше взагалі так гостро не стояла, а зараз саме вона в більшості випадків є причиною відмови – незнання румунської мови.

Тобто, якщо заявник збирається показати свою причетність до румунського народу, він повинен знати румунську мову, хоча б на розмовному рівні.

За матеріалами www.vsemisto.info

peredplata