У Чернівцях завершився всеукраїнський архітектурний фестиваль PROSTONEBA

У Чернівцях завершився всеукраїнський архітектурний фестиваль PROSTONEBAЦими вихідними в центрі міста біля Ратуші відбувся архітектурний фестиваль \”Prostoneba\”. До Чернівців з\’їхалися відомі архітектори з усієї України, аби презентувати свої проекти на тему \”Я – місто\”. Серед проектів були представлені роботи чернівецьких архітекторів: житловий комплекс \”Водограй\” по вулиці Воробкевича та оновлений кінотеатр ім. Миколайчука. Автор проекту архітектор Ярослав Бойко бачить кінотеатр сучасним мистецьким центром із глядацьким залом на 404 місця.

Також на фестивалі можна було почути лекції таких відомих архітекторів та дизайнерів як Віктор Зотов (Київ), Олексій Образцов (Дніпропетровськ), Олег Дроздов (Харків), дизайн-бюро Hochu Rayu (Львів) та багатьох інших.

Фестиваль проводився у Чернівцях вперше і для багатьох мешканців міста був в новинку. Найбільше чернівчани вподобали виставку предметного дизайну: на виставлених біля ратуші чудернацької форми лавках два дні поспіль ніде було яблуку впасти. Проте найбільший ажіотаж викликало світлодинамічне шоу від компанії \”Expolight\”, яке завершувало перший день фестивалю. В ньому кожен бажаючий міг відчути себе дизайнером-освітлювачем і розфарбувати фасади будівель в яскраві кольори.

Фото взяте з відкритих інтернет-ресурсів.

peredplata