Ринок транспортних послуг у Чернівцях

У січні–вересні п.р. автоперевізниками області було перевезено 1,7 млн. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 748,7 млн.ткм. У порівнянні з аналогічним періодом 2014р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 32,1%, а вантажооборот – на 2,8%.
Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники м.Чернівців, м.Новодністровська, а серед районів: Герцаївського, Кельменецького та Хотинського.
Пасажирським автотранспортом області було перевезено 30,1 млн. пасажирів, що на 4,5% менше, ніж у січні–вересні 2014р. Обсяг пасажирської роботи скоротився на 5,4% і становив 981,5 млн.пас.км.
Зменшили обсяг перевезених пасажирів автоперевізники м.Новодністровська та 8 районів області. Разом з тим, збільшення цього показника забезпечили автоперевізники м.Чернівці, а серед районів: Заставнівського, Путильського та Хотинського районів.
Зменшення обсягу пасажирообороту спостерігалось в м.Чернівцях, м.Новодністровську та 7 районах області. Разом з тим, збільшення обсягу пасажирообороту забезпечили автоперевізники Вижницького, Заставнівського, Путильського та Сокирянського районів.
Із загальних обсягів вантажних та пасажирських перевезень автомобільним транспортом 44,6% та 57,7% відповідно було виконано фізичними особами-підприємцями.
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

peredplata