\”Чернівці є взірцем для сучасної Європи\” – Каспрук

З огляду на багаторічний безконфліктний мультикультурний досвід нашого міста, ми можемо стати взірцем для всієї сучасної Європи. Так відзначає міський голова Олексій Каспрук в рамках виїзного засідання круглого столу Релігійно-інформаційної служби України (РІСУ) на тему \”Чернівці – місто зустрічі культур і релігій\”.

В рамках цього засідання в сесійній залі Ратуші взяли участь чернівецькі історики та релігієзнавці, зокрема канд. іст. наук Олександр Масан, та доктор філософських наук професор Віталій Докаш, представники релігійних конфесій, громадські діячі та журналісти.

Захід відбувся з ініціативи РІСУ – Чернівці як місто мультикультурне були вибрані наряду з Києвом, Одесою, Львовом та Дніпропетровськом для ознайомлення з релігійним життям поліконфесійних міст.

– Церква – це інституція, яка складається із цілком звичайних людей, – говорить директор РІСУ Тарас Антошевський, – Місія священника в наш час – давати більше свободи віруючим. Суспільна активність церкви має бути направлена на порятунок суспільства.

За словами пана Антошевського, основною метою РІСУ є інформування людей про сучасні події в релігійному житті, максимально об\’єктивно висвітлюючи діяльність представників кожної релігійної течії.

peredplata