Зміни до Порядку держреєстрації друкованих ЗМІ та інформагенств

Мін\’юст наказом від 01.10.2015 N 1860/5 затвердив зміни до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації, якими, зокрема, уточнено, що заява про державну реєстрацію друкованого ЗМІ загальнодержавної (у межах всієї України), регіональної (дві і більше областей), зарубіжної (за межами України) сфери розповсюдження подається (надсилається поштовим відправленням) засновником (співзасновниками) до Мін\’юсту.
Заява про державну реєстрацію друкованого ЗМІ місцевої сфери розповсюдження (у межах АРК, однієї області, обласного центру, одного міста, одного району, окремих населених пунктів, а також підприємств, установ, організацій) подається (надсилається поштовим відправленням) до відповідного головного територіального управління юстиції.
Також передбачено, що у разі збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, масових порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру підготовка та оформлення рішень, визначених цимПоложенням, можуть проводитися визначеними за наказом Мін\’юсту головними територіальними управліннями юстиції в АРК, областях, містах Києві і Севастополі поза сферою розповсюдження друкованих ЗМІ.
Крім цього, внесено зміни до Положення про державну реєстрацію інформаційних агентств як суб\’єктів інформаційної діяльності, згідно з якими, зокрема, державна реєстрація інформагентств проводитиметься не Укрдержреєстром, як це було передбачено раніше, а Мін\’юстом.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 01 жовтня 2015 р. за N 1177/27622 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata