Сподіваюсь, що справа про підкуп виборців в Чернівецькій області буде першим процесом в країні, коли за дане порушення ми будемо мати судовий вирок з обмеженням терміну, – Аваков

Сподіваюсь, що справа про підкуп виборців в Чернівецькій області буде першим процесом в країні, коли за дане порушення ми будемо мати судовий вирок з обмеженням терміну, - Аваков Глава МВС Арсен Аваков обіцяє, що справу про підкуп студентів у Чернівцях найближчим часом буде передана до суду.

Про це він заявив в ході засідання Кабміну, яке транслював телеканал \”112 Україна\”.

\”Звертають на себе увагу два факти, які я хотів би виділити. Один з них – це Чернівецька область, де ми зафіксували дуже ясно, чітко і доказово підкупи виборців і закріпила ці докази. Мова йшла про підкуп студентів. Купували голоси і фіксували. Це справа в найближчі два-три дні буде передано в суд, і ми сподіваємося, що буде перший процес в країні, коли за підкуп виборців, ми будемо мати судовий вирок з обмеженням терміну. Я б дуже хотів, щоб наші українські суди забезпечив цей процес максимально відкрито і ефективно, щоб ми говорили у справедливій системі виборів\”, – заявив Аваков.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за підкуп виборців на виборах, яка передбачає до 5 років позбавлення волі, рік тому, перед парламентськими виборами.

peredplata