Митники Буковини вилучили пиломатеріали, заплановані на експорт до Турції

20,5 м.куб. пиломатеріалів з хвойних порід, запланованих на експорт до Турції приватним підприємством Івано-Франківської області, вилучено 28 жовтня цього року співробітниками Чернівецької митниці ДФС у пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” через неправдиві відомості у документах.

Різницю у фактичній кількості й вартості вантажу та даних, зазначених у товаросупровідних документах, встановлено за результатами проведеного митниками повного митного огляду товару, який знаходився у напівпричепі вантажного автомобіля марки “DAF”.

Отже, представником фірми-відправника вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості та вартості товару. Такі дії представника фірми-відправника мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України, та передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією цих товарів.

Відповідно до складеного протоколу про ПМП товар у кількості понад 1900 шт. загальною вартістю понад 47 тис. грн. вилучено до рішення суду.

peredplata