В Чернівцях відтепер офіційно з\’явилися вулиця Синагоги, Банкова та провулок Івана Мазепи

В Чернівцях відтепер офіційно з'явилися вулиця Синагоги, Банкова та провулок Івана Мазепи Відповідно до закону про декомунізацію, на останній сесії Чернівецької міської ради наразі ще діючого скликання депутати сьогодні проголосували за перейменування 52 вулиці міста. Майже десятку з них повернули історичні назви, відтак у середмісті Чернівців знову з’явилася вулиця Банкова (колишня Штерна), вулиця Синагоги (колишня Барбюса) та провулок Шпитальний, провулки Данила Галицького та вулиця Костянтина Томащука.

Вулицю маршала Георгія Жукова пропонували перейменувати на вулицю Михайла Ткача, а бульвар Героїв Сталінграду – на бульвар Героїв Крут. Проте під час перейменування цих вулиць серед депутатів виникли суперечки, тому питання зміни їхніх назв розглянуть вже народні обранці нового складу ради, пише газета \”День\”, посилаючись на \”Чернівецький промінь\”.

Окрім того, як зазначають \”Чернівці таймз, міський голова попросив топонімічну комісію врахувати, що чернівецькі журналісти неодноразово зверталися із проханням дати одній із вулиць у місті ім’я Георгія Гонгадзе.

peredplata