Чернівчани відтепер можуть звертатись до прокуратури електронною поштою та телефоном

З 28 жовтня у прокуратурі Шевченківського району м. Чернівці звернення громадян прийматимуться не тільки у письмовій формі, а й електронною поштою та телефонним зв’язком.

28 жовтня 2015 року набирає чинності Закон України №577-VIII “Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції. Зазначеним законом внесено зміни до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» та доповнено статтею 23-1.

Відтепер громадяни можуть звертатися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків з усними зверненнями (шляхом телефонного зв’язку) та з електронними зверненнями (на електронну адресу).

У прокуратурі Шевченківського району м. Чернівці звернення прийматимуться за телефоном (0372) 52-37-61, а електронні – за адресою sh.rn.cv@gmail.com.

В електронному зверненні окрім вимог, передбачених для письмового звернення, також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосовування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

peredplata